Herbs are Medicine
Herbs are the oldest form of medicine and therefore, have been tested longer than anything else. The word drug is derived from an Anglo-Saxon word “dragon” meaning ‘to dry’ in reference to dried herbs, the first drugs.
Our kitchen harbor so many wonders, some we are not even aware we have. Herbs of course being one of them and our true favorite! These are times when they regain value and become very useful to nourish ourselves and our loved ones. And let me tell you something, this is what brings them (the herbs) joy, to be useful and appreciated. Like all herbs, culinary herbs also contain minerals, vitamins, and active constituents, that when used properly and in appropriate amounts they offer potent and comforting options for discomforts.
I will be sharing with in you a series of four easy ways of using our top five kitchen herbs in a more medicinal way. As always, check with your health care practitioners before consuming herbs. Please do not underestimate their power. It is very important to address that while herbs may help address some symptoms of COVID-19 and are good for overall health, they do not prevent, treat or cure coronavirus. By any means we do not want to misrepresent traditional knowledge.
If you are using dried herbs, make sure they are not dull, colorless, odorless nor dusty. If so they will not be as potent. If using fresh herbs, because of the water they still have, you should use a greater amount than suggested. A good rule is double the amount of fresh herbs when the recipe asks for dry ones.
Fresh or dried prefer always organic herbs specially when using for medicinal purpose. Its quality, properties and effects will be much more potent and safer.
Las hierbas son la forma más antigua de la medicina y, por ende, se han probado por más tiempo que cualquier otra cosa. La palabra droga se deriva de una palabra anglosajona "dragón" que significa "secar" en referencia a las hierbas secas, las primeras drogas.
Nuestra cocina alberga tantas maravillas, algunas que ni siquiera sabemos que tenemos. ¡Las hierbas, por supuesto, son una de ellas y nuestras favoritas! Estos son momentos en los que recuperan valor y se vuelven muy útiles para nutrirnos a nosotros mismos y a nuestros seres queridos. Y les digo, que es lo que más les gusta (a las hierbas), ser útiles y apreciadas. Como todas las hierbas, las culinarias también contienen minerales, vitaminas y componentes activos, que cuando se usan adecuadamente y en cantidades apropiadas, ofrecen opciones potentes y reconfortantes para diferentes molestias.
Por eso, quiero compartir una serie de cuatro formas diferentes de usar nuestras clásicas hierbas culinarias con enfoque más medicinal. Es muy importante comentar que, si bien las hierbas pueden ayudar a abordar algunos síntomas del COVID-19 y son buenas para la salud en general, no previenen, tratan ni curan el coronavirus. Bajo ninguna circunstancia, queremos tergiversar los conocimientos tradicionales. Como siempre, consulte con los profesionales de la salud antes de consumir hierbas. Por favor no subestimes su poder.
Si usa hierbas secas, asegúrate de que no sean incoloras, inodoros ni polvorientas. Si es así, no serán ni tan potentes ni tan sabrosas. Si usas hierbas frescas, debido al agua que aún contienen, usa una cantidad mayor de la sugerida. Una buena regla es duplicar la cantidad de hierbas frescas cuando la receta es para secas.
Frescas o secas prefiere siempre hierbas agroecológicas, especialmente cuando se usan con fines medicinales. Su calidad, propiedades y efectos serán mucho más potentes y seguros.